Partea de vorbire exemple

Posted By on December 26, 2018 in Uncategorized | 0 comments

Verbul este partea de vorbire Care exprima actiuni sau Stari. Subiectul exprimat prin doua sau mai multe cuvinte se numeste subiect Multiplu. Acesta este, DIN Punct de vedere gramatical, complément. DIN prima clasă fac parte articolul, substantivul, adjectivul, numeralul, pronumele și verbul, DIN a doua – adverbul, interjecția, prepoziția și conjoncţia [1]. Una DIN grupările tradiționale, PE criteriul sémantique, distinge părți de vorbire de bază și secundare. Complementul circonstanciel conditionnel Arata Conditia de Care depinde realizarea unei actiuni. Adjectivul este o parte de vorbire flexibilă, Care arată însușirea unui obiect, însoţește și determină un substantiv. Asemenea grupuri de cuvinte alcatuite dintr-un verbe si un technologiques sau un Adverb, Care Impreuna au un sens UNITAR, echivalent cu al unui Verb, se numesc locutiuni verbale. El ISI schimba forma in vorbire dupa mod, timp, numar si persoana. Consultați restul Ghidurilor pentru profesori și Planurile de lecție! Si ce? Pornesc tuspatru inainte. Complementul este partea secundara de propozitie Care Determina un verbe, ADJECTIV, Adverb sau o interjectie cu functiune de PREDICAT. Mai ales în adverbe se găsește Împreună sensul noțional și cel de Raportare, adică în El se combină aspecte submorphémique și sintactice [15].

De exemplu nu Sitiera articol în majoritatea limbilor esclave sau prepoziție în limba Maghiară. DIN acest Punct de vedere, taiate o a Treia clasă cuvintele propoziții [16]. Atributul este partea secundara de propozitie Care Determina un technologiques sau un inlocuitor al acestuia (Pronume, Numeral etc. El ISI opri calul inaintea casei. Articolul hotarat propriu-ZIS (l, le, i; a, le; lui, i, Lor) se ataseaza, en général, la sfarsitul substantivului, aratand ca obiectul denumit de acesta este cunoscut vorbitorilor. Acesta este un cuvânt Care introduire un Alt cuvânt, un Grup de cuvinte sau o propoziţie, ex. spre deosebire de adjectivele propriu-ZISE, Care Arata o insusire a obiectului denumit de substantivul determinat, adjectivul Noastra Tine locul posesorului obiectului denumit de substantivul Tara, deci este un ADJECTIV posesiv. PE acest site totul este amanuntit si explicite. ELE nu pot indeplini functii sintactice in propozitie, ci servesc numai pentru a Lega atributele sau complementele de Partile de vorbire pe care le Determina.

După Bokor 2007, Referitor la Maghiară, în prima clasă intră substantivul, adjectivul, numeralul și verbul, la Care se adaugă infinitivul și participiul, Cu mențiunea că pronumele nu denumește o noțiune, ci doar se referă la EA sau o înlocuiește. Complementul circonstanciel este partea secundara de propozitie Care Arata locul, timpul, Modul, cauza, scopul actiunii exprimate de un Verb. Asemenea grupuri de cuvinte (Constructii) Cu sens UNITAR, care pot inlocui un adverbe sau pot Determina un verbe intocmai ca un adverbe, se numesc locutiuni adverbiale. Ca o bază de comunicare și Analize clară, stăpânirea părților de vorbire este esențială pentru studenții ELA. Eifring și Theil 2005 o adaugă claselor deschise și PE CEA a interjecțiilor, Al căror numar poate fi sporit în Modul Care le este spécifique, crearea prin manifestări sonore SPONTANE [18]. Adjectivul poate avea în propoziție funcțiile sintactice de atribut adjectival, nume predicativ, complément circonstanțial de timp, complément indirect, complément circonstanțial de cauză. Complementul circonstanciel de SCOP Arata scopul actiunii exprimate de un verbe. Multumesc mult, ma ajuta foarte mult toate lectiile de aici. Substantivul, pronumele, numeralul Care Arata Cine face Actiunea si se afla dans alt caz decat nominativul se numeste subiect Logic.